top of page

Jak se připravuje skutečně skvělá káva?


Víte, že skutečně skvělá káva se připravuje z velmi tmavě upražené kvalitní kávy se silnou, ale velice příjemnou vůní? Tak zvané “presso“ se stalo jedním z nejvyhledávanějších druhů káv. Pije se silná velmi aromatická. Na povrchu pravého espressa musí být krásná kompaktní pěna oříškové barvy. Ta má zůstat na povrchu kávy minimálně 1 minutu. Pěna na kávě je vlastně emulze vytvořená z vody, oleje a vzduchu, obsaženého v kávovém zrnku. 

Je ovšem nutné vlastnit správný kávovar. Levnější typy kávovarů, které pracují na principu přetlačení horké vody pomocí páry, vám kvalitní „presto“ neuvaří. Ideální pro správné zpracování kávy je, aby kávovar byl osazený čerpadlem, které vyvine maximální tlak 15 barů a toto hledisko by se nemělo při koupi nového kávovaru v žádném případě opomenout nebo podcenit. Profesionální kávovary mají kvalitnější velké točivé čerpadlo seřízené na konstantní tlak 9 barů.


Potřebujete poradit se správným výběrem kávovaru, který bude plně vyhovovat provozu vaší firmy, resturace, hotelu či kanceláře? Neváhejte se na nás obrátit. Poradenství patří k základním kvalitám našeho zákaznického servisu, proto se neváhejte kdykoliv obrátit na naše kolegy prostřednictvím sekce "kontakt".

433 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page